Techreuzen opnieuw in de belangstelling op Wall Street

Techreuzen opnieuw in de belangstelling op Wall Street ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten aan de nieuwe handelsmaand begonnen. Nu de Amerikaanse politiek nog altijd niet tot een akkoord over een nieuw coronasteunpakket is gekomen, staan techbedrijven opnieuw in de belangstelling. Die worden meer en meer als veilige haven gezien omdat ze vrijwel immuun blijken voor de economische neergang die veel sectoren treft.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,4 procent hoger op 26.546 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent naar 3286 punten. Techbeurs Nasdaq begon 1 procent in de plus op 10.853 punten.

Apple werd vrijdag het waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dankzij een koerssprong van ruim 10 procent en kan opnieuw op aandacht rekenen. Dit weekend werd bekend dat de iPhonemaker een bedrijfje heeft gekocht dat een techniek ontwikkelde om van de iPhone een betalingsterminal te maken. Daarmee zou Apple de concurrentie aan kunnen gaan met betalingsbedrijf Square. Het aandeel Apple zat ruim 3 procent in de lift.

Ook Microsoft (plus 4,4 procent) was in het nieuws. De softwaremaker wil de Amerikaanse, Canadese en Australische activiteiten van TikTok overnemen. Daarmee zou een verbod op het sociale netwerk door president Donald Trump kunnen worden voorkomen. TikTok is in de Amerikaanse politiek omstreden omdat het veel gegevens over gebruikers bezit die via moederbedrijf ByteDance bij de Chinese overheid terecht zouden kunnen komen.

Vacatures

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu