Studenten NHL Stenden winnen innovatieprijs met app voor Rabobank

FOTO TRENDSHIP

Studenten van NHL Stenden wonnen woensdag een hackathon voor onderwijsinstellingen op innovatiebijeenkomst Trendship in Groningen.

De studenten ontwierpen voor de Rabobank een app die jongeren helpt om te gaan met geld: Buffel. Het programma geeft de gebruiker inzicht in zijn financiële situatie en om te sparen voor grote uitgaven zoals een scooter.

Aan de hackathon van 48 uur deden acht teams van onderwijsinstellingen uit Noord-Nederland mee. Naast het team van NHL Stenden was er ook Friese inbreng van Friesland College en de vestigingen van Friese Poort in Leeuwarden en Sneek.

Elk team kreeg een opdracht van een bedrijf. Een jury maakte een selectie van drie voor de finaleronde waarin gepitcht moest worden voor een zaal met 2750 toeschouwers. NHL Stenden won zowel de jury- als de publieksprijs.

Gamechangers Innovation Award

De winst van NHL Stenden was niet het enige Friese succes op Trendship. Het Leeuwarder bedrijf MG Energy Systems won de Gamechangers Innovation Award, een prijs voor innovaties die een verschil maken in de werk- of leefomgeving. De Leeuwarders bouwen batterijen, onder meer voor de nautische industrie.

De andere genomineerden voor de prijs kwamen overigens ook allemaal uit Friesland: sensorbedrijf Mastiline uit Heerenveen en Hydraloop, dat systemen voor waterbesparing maakt, uit Leeuwarden.

De voorganger van de Gamechangers Innovation Award, de Jonge Ondernemers Prijs, werd de afgelopen jaren overigens ook al elke keer door een Fries bedrijf gewonnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie