'Stijging onlinevacatures voor verpleegkundigen'

'Stijging onlinevacatures voor verpleegkundigen' ANP

Met het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt in Nederland ook de vraag naar nieuwe verpleegkundigen. Volgens vacaturesite Indeed lag het aantal vacatures voor verpleegkundigen aan het einde van september 8 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is bijzonder, want het totale aantal vacatures daalt op jaarbasis nog altijd.

De stijging wijst er volgens Indeed op dat ziekenhuizen, met het oog op de tweede coronagolf, aan het opschalen zijn. Door meer verplegend personeel aan te trekken, zou de zorgsector willen voorkomen dat de reguliere zorg volledig stil komt te liggen door alle tijd en aandacht die corona opeist.

Het totale aantal vacatures in Nederland lag in september 21 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is iets van herstel ingezet, want in juni nam het aantal onlinevacatures volgens Indeed met 38 procent af op jaarbasis.

Horecapersoneel

Onder andere voor horecapersoneel is er veel minder werk, nu cafés en restaurants door de opleving van het coronavirus aan beperkingen zijn gebonden. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal vacatures met meer dan de helft afgenomen. Begin juni, toen cafés en restaurants net weer open mochten na gedwongen sluitingen, lag het aantal vacatures voor die branche 70 procent lager.

Indeed is naar eigen zeggen 's werelds grootste vacaturesite en heeft maandelijks 250 miljoen bezoekers. Het bedrijf is in ruim zestig landen actief.

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu