Friese start-ups Hydraloop en Nuwa naar de grootste techbeurs van de wereld: CES in Las Vegas

Las Vegas. Foto: Unsplash/Stephen Leonardi

Bij de Nederlandse afvaardiging voor techbeurs Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zitten twee start-ups met een Friese connectie: Hydraloop en Nuwa.

Hydraloop is geen onbekende voor de beurs. Het watertechnologiebedrijf uit Leeuwarden is al een aantal jaar achter elkaar van de partij bij het evenement. Vooral 2020 was een bijzonder vruchtbaar jaar voor het bedrijf. Ze vielen toen maar liefst driemaal in de prijzen. Het bedrijf werd benoemd als ‘beste startup’, ‘beste duurzame product’ en ‘beste van de beste’.

Sindsdien heeft Hydraloop de wind behoorlijk in de zeilen en volgden de investeringsrondes elkaar op. Meest recent is een investering van 2 miljoen euro door de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij om in het buitenland productielocaties op te starten.

Ook de in Heerenveen opgegroeide Marc Tuinier van Nuwa stapt in het vliegtuig naar Las Vegas. Tuinier verkoopt een aangepaste punt voor de Apple Pencil die de digitale pen op het scherm van een iPad meer laat voelen als het echte werk. De punt is echter niet wat hij op de CES gaat presenteren. De beurs wordt het podium voor een compleet nieuw product.

De Nederlandse delegatie bestaat uit in totaal zeventig bedrijven. Op 13 oktober is er een grote presentatie in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Vacatures

Data analisten

Mediahuis Noord

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Nieuws

menu