Staalbedrijf in Sumar is keer op keer de dupe van staaldieven; bijna 50 ton is geroofd

De gestolen blokken waren genummerd zoals op deze, die niet gestolen zijn. FOTO SSS

Dieven hebben in de afgelopen weken meerdere keren toegeslagen bij metaalbedrijf Solidd Steel Structures in Sumar. Ze maakten forse hoeveelheden staal buit.

De rovers namen stalen platen, assen, ballastmateriaal, blokken en rollen mee die op pallets lagen. Vermoedelijk is de buit afgevoerd op vrachtwagens of opleggers, suggereert het bedrijf. In totaal is er bijna 50 ton aan staal weg. De platen zijn voorzien van unieke nummeringen met verfstift.

De diefstal raakt de bedrijfsvoering niet direct, meldt de directie desgevraagd. Maar ,,financieel is het natuurlijk een enorme domper. De gangbare materialen zoals wij die gebruiken zijn nog wel beschikbaar, alleen zijn de prijzen ervan enorm gestegen.’’ De domper is 50.000 euro tot 100.000 euro groot. Verder gaat de directie niet in op vragen in het belang van het onderzoek.

Op LinkedIn roept het bedrijf aan de Solcamastraat (voorheen bekend als Bergum Staalbouw en BSB Staalbouw) getuigen op zich te melden. De diefstallen zijn aangemeld bij de Metaal Recycling Federatie. Schrootverwerkers kunnen daar checken of ze verdachte partijen krijgen aangeboden. Solidd bouwt bruggen, kranen, stuwen en sluizen. Het bedrijf is in het hele land actief.

De politie en ook ondernemersorganisatie Metaalunie hebben niet de indruk dat er momenteel een golf aan metaalroven speelt. In het verleden kwam dat nog wel eens voor, bij voorbeeld met koper.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie