Spookfabriek langs A7 bij Heerenveen komt nu toch weer onder de hamer

Sinds 2017 ligt de half afgebouwde melkpoederfabriek te wachten op een nieuwe bestemming. FOTO VEILINGHUIS BOG Auctions

De half voltooide melkpoederfabriek langs de A7 in Heerenveen komt opnieuw onder de hamer. De veiling staat sinds vrijdagochtend online.

In opdracht van Chinese investeerders werd in 2016 de eerste paal geslagen voor een nieuwe fabriek op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland. De opdrachtgevers wilden jaarlijks 60.000 ton melkpoeder in Heerenveen gaan produceren. Het op 30 miljoen euro geraamde project zou vijftig banen opleveren.

Voor bouwbedrijf Botec in Nunspeet liep de fabrieksbouw echter uit op een nachtmerrie. De Chinezen bleven ruziën over bouwtekeningen, maar betaalden niet. In 2017 trok ABN Amro de stekker er uit. Sindsdien staat de spookfabriek leeg te wachten op een nieuwe bestemming.

Afgeblazen

In het voorjaar van 2021 gaf de bank veilinghuis BOG Auctions opdracht voor een executieveiling. De veilingstukken werden maar liefst 15.000 keer bekenen, maar 21 minuten voor de start blies ABN Amro de verkoop af. Nu wordt een nieuwe poging gewaagd .

Er liggen vier beslagen op de percelen, van Aardeman van Boetzelaer Advocaten, de Zwolse zuivelopslag Buisman, de Duitse groothandel NQ Trading GmbH en van het Koreaanse transportconcern Eusu Logistics. De veiling sluit op 27 december.

Vacatures

Supply Chain Coördinator

Sunoil Biodiesel Holding B.V.

Werkvoorbereider/ Projectleider

Beemster Electrical Solutions B.V.

Financieel Manager

De Zwarte Hond

Nieuws

menu