Softwarebedrijf Elfsquad uit Drachten gaat samenwerken met Coca-Cola

Elfsquad in Drachten.

Elfsquad in Drachten.

Softwareontwikkelaar Elfsquad uit Drachten gaat samenwerken met de frisdrankengigant Coca-Cola. Dit is de conclusie na een intensieve testperiode.

Coca-Cola zocht volgens Elfsquad naar een partner die software kon leveren voor de koelers die aan bedrijven worden verkocht. Met deze software moet de gebruiker de ideale koeler voor zijn continent en regio kunnen vinden. Stap voor stap word je met software door een proces geleid. Er werd twee maanden getest, Elfsquad kwam uiteindelijk als beste uit de bus bij Coca-Cola. In de toekomst zullen wellicht ook andere bedrijfsonderdelen van Coca-Cola gebruikmaken van de oplossing die Elfsquad bood.

Het Drachtster bedrijf zegt trots te zijn op de progressie die het de afgelopen jaren heeft gemaakt. ,,Toen we in 2015 begonnen, had ik nooit durven dromen dat we zo hard zouden groeien. Dat we nu weer zo’n stap zetten met een klant als Coca-Cola, laat me zien dat we goed bezig zijn’’, zegt oprichter Jan Brolsma. Elfsquad zegt zich voor te bereiden op grootschalige Europese expansie.