Shell, ASML en KLM werken met overheid aan uitrol sneltesten

Shell, ASML en KLM werken met overheid aan uitrol sneltesten ANP

Olie- en gasconcern Shell, chipmachinebouwer ASML, luchtvaartbedrijf KLM, uitzender Randstad, zorgadviseur Kerteza en luchthaven Schiphol werken samen met de overheid aan het uitrollen van sneltestlocaties. De bedrijven gaan met specialistische kennis over logistiek, personeel en klantprocessen een bijdrage leveren aan de infrastructuur van de nieuwe coronateststraten.

Coronaminister Hugo de Jonge schreef woensdag aan de Tweede Kamer dat het kabinet het aantal testmogelijkheden flink wil verruimen en dat er onder meer 25 testlocaties voor sneltesten komen. Het ministerie van Defensie zet tijdens de opstartfase militairen in als personeel bij de testlocaties.

Ingrid Thijssen, voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW, is "blij dat het bedrijfsleven op deze manier Nederland kan helpen om voldoende te testen". Het initiatief vanuit het bedrijfsleven staat onder leiding van oud-commandant der strijdkrachten Tom Middendorp.

Na bezoek aan een sneltestlocatie weten mensen uiterlijk binnen enkele uren of ze met het coronavirus zijn besmet. De eerste locaties moeten eind volgende maand worden geopend. Naast de 25 snelteststraten komen er zeven extra grote testlocaties, waar naast de gewone test ook verscheidene soorten sneltesten worden aangeboden. Daarover wordt gesproken met Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen en Eindhoven. Ook gaat de GGD onderzoeken of er ook wijkgericht getest kan gaan worden.

Vacatures

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Accountmanager Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu