Schadeherstelbedrijf Hoogstra in Dokkum overgenomen (want corona was de nekslag)

FOTO GOOGLE STREETVIEW

Corona was de nekslag voor autoschadeherstelbedrijf Hoogstra in Dokkum. De schulden werden te hoog. Een nieuwe eigenaar neemt de zaak over.

Autoschadeherstelbedrijf Hoogstra uit Dokkum krijgt deze maand nog een nieuwe eigenaar. Dit verwacht bewindvoerder Annemieke Bosma van Bureau Benedictus uit Garyp, dat de zaak behandelt.

De vijftien personeelsleden blijven tot de overname doorwerken en worden betaald door het UWV. ,,Het is een prachtig bedrijf en er zijn diverse overnamekandidaten die interesse hebben”, aldus Bosma. ,,Ik verwacht het op korte termijn te kunnen overdragen.’ Het bedrijf zal vermoedelijk blijven bestaan onder de naam Hoogstra.

Het familiebedrijf had het al voor corona moeilijk, maar kreeg door de crisis nog minder werk. ,,Door corona waren er minder auto’s op de weg en dus waren er minder schades te herstellen’, stelt Bosma. Een faillissement was geen optie, omdat Hoogstra een eenmanszaak had en dan persoonlijk aansprakelijk kon worden gesteld voor de schulden.

Daarom heeft hij een beroep gedaan op de Wet schuldsanering natuurlijke personen(Wsnp). Dat traject duurt drie jaar, waarna iemand met een schone lei kan beginnen.

Een goede keus, meent Bosma. ,,Hoogstra trok op tijd aan de bel. Een belangrijke boodschap voor andere ondernemers, die het misschien tegen beter weten in nog denken vol te houden. Hij vraagt nu een schuldsanering aan en voorkomt hiermee dat schuldeisers het faillissement aanvragen.”

Hoe hoog de schuldenlast is, kon Bosma niet zeggen. Omdat het geen faillissement betreft is deze informatie ook niet openbaar. Bij een wettelijke schuldsanering krijgen schuldeisers elk een even groot percentage van de vordering.

Vacatures

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu