Scapino opent vier winkels, ook in Burgum

Scapino blijft geloven in fysieke winkels op goed bereikbare locaties. FOTO JAN ZEEMAN

Schoenenketen Scapino opent de komende maand vier nieuwe schoenenzaken, onder meer in Burgum.

De schoenenwinkel in Burgum is gevestigd op de Markt en wordt vandaag (zaterdag) geopend. Voorheen zat de schoenenwinkel in de Schoolstraat. Gekozen is voor de nieuwe locatie vanwege het grotere winkeloppervlak. De komende weken opent de keten ook nieuwe winkels in Meppel, Heemskerk en Zwijndrecht. Daarmee komt het totale bestand op 170 schoenenwinkels.

Geloof in fysieke winkels

Scapino blijft investeren in fysieke winkels ondanks de corona-crisis en de toename van het het online-winkelen. ,,Als je op goed bereikbare locaties zit en voordelig bent, blijven de mensen wel komen”, verklaart algemeen-directeur Adem Doymaz. ,,Daarom zitten we het liefst in de omgeving van supermarkten en niet in moeilijk te bereiken binnensteden.”

Geen franchisers

Scapino is een schoenenketen zonder franchisers. ,,We zijn een familiebedrijf en onze filosofie is dat we kwaliteit en service het beste kunnen garanderen als we zelf de zeggenschap hebben.”

Scapino werd in de jaren zeventig opgericht door de Drentse ondernemer Berend Ziengs. Uiteindelijk werd de schoenenketen onderdeel van de retailketen Macintosh dat in 2015 failliet ging. Er volgde een doorstart onder leiding van Henk Ziengs.

Vacatures

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Nieuws

menu