Samsung-topman Lee Kun-Hee (78) overleden

Samsung-topman Lee Kun-Hee (78) overleden ANP

De topman van het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung, Lee Kun-Hee, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het bedrijf zondag meegedeeld. Lee was bedlegerig sinds hij in 2014 een hartaanval kreeg.

"Voorzitter Lee overleed op 25 oktober in het bijzijn van zijn familie, onder wie vicevoorzitter Jay Y. Lee", aldus Samsung in een verklaring. "Voorzitter Lee was een echte visionair die Samsung transformeerde van een lokale onderneming tot een toonaangevende innovator en industriële grootmacht."

Lee had sinds 1987 de leiding over Samsung, dat sinds die tijd is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste producenten van smartphones, televisies en geheugenchips. In 2008 legde hij zijn bestuursfunctie bij het concern neer, omdat hij was veroordeeld voor belastingontduiking. Begin 2010 keerde hij echter alweer terug als voorzitter. Na zijn hartaanval nam zijn zoon Jay Y. Lee als vicevoorzitter zijn taken waar.

Lee was een van de rijkste mannen van Zuid-Korea en het tijdschrift Forbes plaatste hem in 2014 op plek 35 op de ranglijst van de machtigste personen ter wereld.

Vacatures

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Receptioniste/Administratief Medewerker

Van Dijk De Jongh Notarissen

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu