Rustig begin op Wall Street

Rustig begin op Wall Street ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers op Wall Street zijn vooral in afwachting van een speech van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve op donderdag. Bij de bedrijven was er onder meer aandacht voor softwareconcern Salesforce en maker van zakelijke server- en computersystemen Hewlett Packerd Enterprise (HPE), die de boeken openden.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 28.223 punten. De brede S&P 500 won juist 0,1 procent, tot 3447 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent tot 11.519 punten.

Salesforce won in de vroege handel bijna 18 procent. De maker van cloudsoftware waarmee bedrijven onder meer klantrelaties kunnen onderhouden zette afgelopen kwartaal een recordomzet van meer dan 5 miljard dollar in de boeken. Een dag eerder won het aandeel ook al door het nieuws dat het bedrijf eind deze maand wordt opgenomen in de prestigieuze Dow-Jonesindex.

Symposium Fed

HPE steeg op zijn beurt ruim 7 procent. Het techbedrijf publiceerde beter dan verwachte resultaten. Warenhuisketen Nordstrom stond daarentegen bijna 1 procent in het rood na teleurstellende kwartaalcijfers. Door de coronacrisis moesten veel winkels sluiten, waardoor de omzet sterk daalde.

Donderdag begint het jaarlijkse symposium van de Fed dat traditioneel wordt gehouden in Jackson Hole in de staat Wyoming. De bijeenkomst wordt dit jaar vanwege het coronavirus virtueel gehouden. Powell gaat spreken over de langverwachte beleidskaders van de Amerikaanse koepel van centrale banken. Daarbij zal de aandacht in het bijzonder uitgaan naar de inflatiestrategie van de Fed.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu