Royal Smilde bouwt nieuwe fabriek in Edam

Aan werknemer Ruud Bond, goed voor 46 dienstjaren, de eer om de eerste paal te slaan. eigen foto

Royal Smilde heeft dinsdag de eerste paal laten slaan voor zijn nieuwe fabriek in Edam. Die moet eind dit jaar voltooid zijn.

Vanuit het hoofdkantoor in Heerenveen stuurt Royal Smilde behalve Edam ook nog vestigingen in Heerenveen, Roden, Bolsward en Oosterwolde aan. Het concern (650 werknemers) geeft aan op een omzet van ruim 230 miljoen euro uit te komen. Dat is minder dan de netto-omzet van 234,6 miljoen euro die Royal Smilde in 2019 boekte.

Bij de bekendmaking van de voorlaatste jaarcijfers, afgelopen zomer, gaf het bedrijf al aan de coronacrisis te zullen voelen. Een groot deel van de klandizie, de wereld van hotels, restaurants, cateraars en vliegtuigmaatschappijen, zucht nu nog altijd onder de lockdown.

Destijds gaf algemeen directeur Ronald Prince al aan dat Smilde zijn nieuwbouwplannen in Edam zal doorzetten. De fabriek in Noord-Holland produceert onder meer korstdeeg en meringue. De gespecialiseerde aannemer Aan De Stegge Twello bouwt een productiehal van 4500 vierkante meter, plus een energieneutraal kantoorpand van ruim dik 1300 vierkante meter.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu