Royal Koopmans in Leeuwarden wil vegamelk van tarwe

Koopmans Meel aan de Kanaalweg in Leeuwarden. Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Royal Koopmans in Leeuwarden onderzoekt samen met universitaire onderzoekers de mogelijkheden om van tarwezemelen melk en vlees te maken.

,,Samen met professor Gert-Jan Euverink van de Rijksuniversiteit Groningen zetten we een vierjarige studie op om gedegen onderzoek te doen naar de mogelijkheden van tarwezemelen als basis voor een nieuwe plantaardige grondstof’’, zo laat directeur Dirk Lodewijk van Koopmans Meelfabrieken weten.

Dat onderzoek wordt uitgevoerd door het Carbohydrate Competence Center in Groningen, een samenwerkingsverband van de universiteiten in Groningen en Wageningen. Koopmans verwacht een groeiende vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten.

Plantaardige bronnen

Het Voedingscentrum, een door de overheid gefinancierd voorlichtingsinstituut, gaat er vanuit dat over tien jaar 60 procent van al ons voedsel afkomstig is van plantaardige bronnen. Koopmans hoopt met het onderzoek bij te dragen aan een gezondere voeding en een beter milieu. ,,Hoewel we in de afgelopen jaren veel kennis hebben opgedaan, wordt dit onderzoek een spannende reis’’, stelt Lodewijk.

Vacatures

Directeur

Effectus-HR namens Stichting Centrum voor Film in Friesland

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Nieuws

menu