Leeuwarder rechtbank: Rotapanel hoeft Nigeriaans reclamebedrijf niet te betalen

Het Leeuwarder Rotaplan levert onder meer LED-schermen, zoals deze op de KFC van winkelplein De Centrale. FOTO LC

Reclame- en verkeersbordenproducent Rotapanel in Leeuwarden hoeft zijn Nigeriaanse klant Cocoon niet te betalen, zo heeft de rechtbank beslist.

Het in de Nigeriaanse stad Lagos gevestigde reclamebedrijf Cocoon Services Wordwide bestelde vier jaar geleden een led-scherm in Leeuwarden, maar kon dat uiteindelijk niet betalen. Door die mislukte bestelling leed Rotaplan een aanzienlijk verlies.

Uiteindelijk leidde de kwestie tot verschillende juridische procedures in zowel Nederland als Nigeria. De Nigerianen menen recht te hebben op een bedrag van 48.750 dollar. Om die eis kracht bij te zetten, dreigde Cocoon beslag te leggen op het vastgoed van Rotapanel.

De Leeuwarder kortgedingrechter Carolien Telman heeft daar nu een stokje voor gestoken. Ze oordeelt dat het vonnis waarop Cocoon zijn claim baseert een ,,kennelijke juridische misslag’’ bevat. In haar uitspraak noemt Telman de vrees van directeur Robert Lanting reëel dat Rotaplan de dollars nooit zal terugzien als in hoger beroep mocht blijken dat Cocoon geen recht op dat geld heeft.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu