Romke Kooyenga verkoopt alle aandelen van zijn Kooyenga Groep

Romke Kooyenga is niet langer eigenaar van het detacheringsbedrijf voor overheden dat hij bijna 25 jaar geleden oprichtte.

Romke Kooyenga heeft ook de resterende 40 procent van zijn aandelen in de Kooyenga Groep verkocht, het detacheringsbedrijf voor overheden dat hij bijna 25 jaar geleden oprichtte in Dokkum.

Koper is uitzendorganisatie Olympia Nederland, dat in de zomer van 2017 ook al de eerste 60 procent van de aandelen had overgenomen. De naam Kooyenga blijft behouden en zal per 1 februari zetelen in een nieuw kantoorpand in Vianen. De Kooyenga kantoren in Dokkum en Breda gaan, zoals eerder al bekend is gemaakt, dicht.

De Kooyenga Groep telt circa 175 medewerkers die gedetacheerd zijn bij gemeenten, veelal bij de afdelingen Sociale Zaken, Jeugd, Schuldhulp en WMO. Het bedrijfsonderdeel Vondel & Nassau houdt zich bezig met strategisch advies.

De reden voor de verkoop is de continuïteit van de Kooyenga Groep. ,,Om de organisatie klaar te maken voor de toekomst, is een ander management nodig met andere kwaliteiten dan de mijne”, verklaart Kooyenga.

Kooyenga, die onlangs is verhuisd van België naar de Veluwe, blijft voorlopig aan als commercieel-directeur. Tevens broedt hij op de oprichting van een eigen adviesbedrijf. ,,Want ondernemen is en blijkt het mooiste wat er is.”

Nieuws

Meest gelezen