Je kunt voor een half miljoen een boerderij kopen, maar ook een woonark in Twijzel | Gluren bij de buren

Wonen op het water primitief? Nee hoor, dat valt reuze mee. In Twijzel staat een riante ‘watervilla’ te koop, voor 535.000 euro.

De woonark met uiterst linksboven de schuur die bij de ark hoort. FOTO WESSELSWATERWONEN/FUNDA

De woonark met uiterst linksboven de schuur die bij de ark hoort. FOTO WESSELSWATERWONEN/FUNDA

Daarvoor krijg je een woonoppervlak van 150 vierkante meter. De woonark - liggend aan De Haven 8 - bestaat uit een appartement van 80 vierkante meter boven en een kelder beneden, waar mogelijkheden zijn om meerdere slaapkamers te maken. Daar kun je ook nog eens goed staan zonder je hoofd te stoten, zegt verkopend makelaar Wessel van Ackooy van WesselsWaterWonen in Nieuwegein. Er is een slaapkamer en de woonboot heeft een moderne keuken. Van de inrichting moet je houden, want die is antiek.

Bij de ark hoort een ruime voortuin en er is een geïsoleerde schuur (5 bij 10 meter) met zonnepanelen en een kleine moestuin. ,,Er zit zelfs een keukenblok in de schuur’’, weet Van Ackooy. ,,Je mag de schuur niet gebruiken als garage, de auto kan er niet in maar een motor eventueel wel. Je kunt er wel lekker klussen.’’

Gluren bij de buren

Iedere twee weken, op dinsdag, belichten we een bijzondere Friese woning die in de verkoop staat. Tips: mail tips@lc.nl.

Vacatures

Hoofd RIEC Noord-Nederland

Talent & Performance B.V.

Lid Raad van Toezicht

Cultuurhuis Hoogeveen

Lid College van Bestuur

Talent Performance

Nieuws

menu