Projectontwikkelaar wint zaak steenfabriek

De restauratie van de monumentale steenfabriek in Oostrum kan beginnen. Meindert van der Wal mag de bouwvakkers niet langer weren.

De 81-jarige inwoner van Ferwert werd vorige week door projectontwikkelaar Jan Smeeink uit Soest voor de rechter gesleept. Smeeink kocht het voormalige fabriekscomplex in 2010 voor 1,2 miljoen euro.

De verkoper liet in het contract echter allerlei opnemen en wilde niet dat de nieuwe eigenaar of door hem ingehuurde mensen het terrein zomaar zouden betreden.

De ruzie daarover liep uiteindelijk zo hoog op dat Van der Wal het toegangshek blokkeerde met de kraan van een van zijn zonen. Smeeink heeft haast, want hij dreigt 75.000 euro provinciale subsidie mis te lopen als hij niet tijdig met het opknappen van de 60 meter hoge fabrieksschoorsteen begint.

Rechter Wanner Los heeft nu geoordeeld dat Van der Wal moet regelen dat de mannen van het Dokkumer bouwbedrijf Visser aan het werk kunnen. De Ferwerter heeft tot volgende week gekregen om het terrein op te ruimen, zodat de werklieden ongehinderd kunnen werken.

Vacatures

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu