Poiesz neemt de Coop-supermarkt op Vlieland over

FOTO GOOGLE STREETVIEW

De Coop-supermarkt op Vlieland is verkocht aan Poiesz. Uiterlijk 20 september draagt ondernemer Marijn Kapinga de boel over.

De verkoop is een gevolg van de fusie tussen supermarkconcerns Plus en Coop, die eind december vorig jaar tot stand kwam. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurde de samenvoeging goed op voorwaarde dat twaalf filialen van Plus en Coop van de hand moesten worden gedaan, omdat er op die locaties anders te weinig concurrentie zou overblijven.

Op Vlieland was nog een Spar, maar deze winkelketen is voor 45 procent in handen van Plus. De ACM achtte het daarom onwenselijk dat de Coop zou blijven.

De Coop op Vlieland is in handen van ondernemer Marijn Kapinga, die nu verdergaat op Terschelling. Daar zijn vijf supermarkten: een Coop, driemaal een Spar en een Jumbo. Omdat de Jumbo qua vloeroppervlak de grootste van het eiland is en een groter assortiment heeft dan de vier andere supermarkten, hoefde het supermarktlandschap daar van de ACM niet op de schop.

Dat Poiesz voet zet op Vlieland is niet onlogisch: directeur Piet Smit gaf eerder al toe dat zijn keten aasde op filialen van Coop en Plus. Het wordt voor de Sneker grootgrutter de 70ste vestiging. Eind dit jaar gaat in Noardburgum nummer 71 open.

De ACM moet de overname door Poiesz nog goedkeuren. Zodra dat is gebeurd, heeft Plus/Coop aan alle voorwaarden van de fusie voldaan.

Later vandaag volgt op deze site een gesprek met ondernemer Marijn Kapinga over de verkoop van zijn Coop-vestiging.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu