Podcast Boven het Maaiveld: Marissa de Boer van Susphos en Joost Paques van Paques over hoe Friesland aantrekkelijk kan zijn voor start-ups om zich hier te vestigen

Boven het Maaiveld.

Boven het Maaiveld.

Bij Friesland denken de meeste mensen van buiten de provincie eerder aan koeien en meren dan start-ups en high tech. Toch liggen er ook voor innovatieve ondernemers van buiten wel degelijk mogelijkheden in Friesland. Er is een sterk ecosysteem rond water, cleantech en de provincie is een voorloper in de circulaire economie.

Maar hoe breng je die kwaliteiten onder de aandacht? In deze aflevering van Boven het Maaiveld praat presentator Marijke Roskam met Marissa de Boer van Susphos en Joost Paques van Paques.

Susphos uit Leeuwarden is een van de koplopers op het gebied van watertechnologie. Het bedrijf ontwikkelde een techniek om fosfaat en andere stoffen te winnen uit afvalwater. Paques uit Balk is een gevestigde naam in de wereld van de waterzuiveringstechnologie. Eind vorig jaar werd het overgenomen SKion Water.

Boven het Maaiveld is een podcast over de drive van innovatieve bedrijven en startup-ondernemers in Friesland. Gemaakt door de Leeuwarder Courant in samenwerking met Founded in Friesland en Ynbusiness en gepresenteerd door Marijke Roskam.