Podcast Boven het Maaiveld: Edwin de Boer van Indiveo en investeerder Robert van de Leur over het belang van een goede mentor voor een start-up

Boven het Maaiveld.

Boven het Maaiveld.

Met een goede mentor haal je als start-up ervaring en expertise in huis die je zelf ontbeert, en krijg je toegang tot interessante netwerken. Een mentor kan een ondernemer op persoonlijk vlak verder helpen maar ook toetreden tot een Raad van Advies. Het hebben van een mentor is een niet te onderschatten voorwaarde voor het slagen of falen van jonge bedrijven.

In Friesland worden startende en ervaren ondernemers gekoppeld in het Entrepreneur Mentoring Service-programma. Verschillende topondernemers werken er kosteloos aan mee. Onder hen ook Robert van de Leur die een paar jaar geleden zijn aandelen in een industriële bakkerij verkocht en sindsdien werkt als investeerder en mentor.

Van de Leur begeleidt ondernemers zoals Edwin de Boer, een van de oprichters van Indiveo. Deze start-up uit Leeuwarden richt zich op het begrijpelijker maken van medische informatie voor patiënten. Ze doen dat door uitleganimaties te maken waarin patiënten stap voor stap meegenomen worden door een ingreep. Indiveo werkt ondertussen samen met meerdere ziekenhuizen.

Boven het Maaiveld is een podcast over de drive van innovatieve bedrijven en startup-ondernemers in Friesland. Gemaakt door de Leeuwarder Courant in samenwerking met Founded in Friesland en Ynbusiness en gepresenteerd door Marijke Roskam.