Philips vecht misgelopen opdracht Defensie aan

Philips vecht misgelopen opdracht Defensie aan ANP

Medisch technologiebedrijf Philips sleept de Nederlandse staat voor de rechter om een opdracht voor de levering van defibrillatoren aan het ministerie van Defensie. In een kort geding eist de multinational dat de aan een ander bedrijf gegunde order wordt teruggedraaid. Volgens Philips zijn er fouten gemaakt in de aanbestedingsprocedure.

Defensie gaf voor de levering van de automatische externe defibrillatoren, apparaten die bij een hartaanval gebruikt kunnen worden en die zelfs niet getrainde gebruikers stapsgewijs vertellen hoe ze het apparaat moeten gebruiken, de voorkeur aan apparaten van het bedrijf Fuego-Tiel. Philips stelt echter dat de producten van Fuego-Tiel niet in alle situaties een geluid maken, terwijl dat wel een van de eisen in de aanbesteding was.

Philips bevestigde het kort geding te hebben aangespannen, maar wil inhoudelijk niet reageren op de zaak. Wanneer de kortgedingrechter uitspraak doet, is nog ongewis. Wel hoopt het bedrijf dat de hele zaak zo snel mogelijk wordt afgesloten.

Vacatures

Werkvoorbereider/ Projectleider

Beemster Electrical Solutions B.V.

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Financieel Manager

De Zwarte Hond

Nieuws

Meest gelezen

menu