Gronings waterbedrijf groeit door in Oosterwolde: 'Eigen waterbron wordt steeds belangrijker voor bedrijven'

Het Groningse bedrijf Remon Waterbehandeling verhuist naar Friesland. In Marum zit het ingeklemd, terwijl er in Oosterwolde volop ruimte is om door te groeien, verklaart manager Cristijn de Vin.

Remon en de gemeente Ooststellingwerf tekenden woensdag de koopovereenkomst van de grond en vierden dit met het een boring, uitgevoerd door de grootste boorstelling van Remon.

Remon en de gemeente Ooststellingwerf tekenden woensdag de koopovereenkomst van de grond en vierden dit met het een boring, uitgevoerd door de grootste boorstelling van Remon. FOTO JILMER POSTMA

Remon is een grote commerciële speler in de wereld van de decentrale waterproductie. Het boort naar bronwater, slaat putten, installeert pompen en onderhoudt die ook. In Friesland werken bijvoorbeeld de nieuwe huizenfabriek van bouwbedrijf Van Wijnen en Thialf in Heerenveen met installaties uit Marum, en op Vlieland bierbrouwerij Fortuna en camping Stortemelk. Het bedrijf doet met zelfontwikkelde boilers ook steeds meer in de warmwatervoorziening.

Nieuws

menu