Ongeluksschip van Barkmeijer komt na jaren procederen eindelijk onder de hamer

De Joint Runner I lag jaren aan de ketting in Harlingen. FOTO LC

De scheepswerven Peters in Kampen en Barkmeijer in Stroobos zijn erop stuk gelopen. Nu komt de half afgebouwde Joint Runner I dan eindelijk onder de hamer.

Notariskantoor NautaDulith laat de half afgebouwde pijpenlegger op 16 juni publiekelijk veilen. Dat gebeurt op last van de Rabobank, die 5 miljoen euro in de Joint Runner I heeft zitten. Het 133 meter lange zeeschip ligt sinds november weer in Kampen, de plek waar in oktober 2013 de kiel werd gelegd.

Een half jaar later ging Scheepswerf Peters onderuit, in 2018 gevolgd door het bankroet van Barkmeijer in Stroobos. Beide zijn inmiddels ingelijfd door Thecla Bodewes. De Friese werf had voor 5 miljoen euro in het scheepsbouwproject zitten, een schuld die verpand is aan de Rabobank.

Aan de ketting

De Joint Runner I heeft tussen 2016 en 2020 in Harlingen aan de ketting gelegen. Voor het oog gebeurde er in die jaren weinig, maar achter de schermen is druk geprocedeerd. Er liep namelijk een arbitragezaak met de opdrachtgever van het schip, miljardair Danco Koncar, eigenaar van de Kroatische werf Brodotrogir.

Die strijd is onder meer uitgevochten door juristen van de Rabobank. In zijn laatste verslag meldt curator Marco Kalmijn dat het Barkmeijer-faillissement kan worden afgerond zodra het schip is geveild.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu