Occasions zijn niet aan te slepen, prijs schaarse kleine auto’s knalt omhoog: 24,3 procent hoger dan vorig jaar

De occasionmarkt is deze winter oververhit. De omzet in handel en reparatie van personenauto’s lag in het derde kwartaal maar liefst 24,3 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar, meldde het CBS vorige maand. Een Nederlander betaalt nu gemiddeld zo’n €24.428 voor een tweedehandsje. En omdat dealers steeds moeilijker aan auto’s kunnen komen, lijken de prijzen niet snel te gaan zakken.

Door het schaarse aanbod van tweed hands auto’s in het A- en B-segment ziet Mike Luijkx van AutoXL in Leiden de prijzende komende tijd eerder stijgen dan dalen.

Door het schaarse aanbod van tweed hands auto’s in het A- en B-segment ziet Mike Luijkx van AutoXL in Leiden de prijzende komende tijd eerder stijgen dan dalen. Foto: Roel Dijkstra

Martin Liefhebber is de trotse eigenaar en verkoper van het kleine dealerbedrijf Liefhebberauto dat is gevestigd op een Zoetermeers industrieterrein. Zijn tactiek is altijd geweest de klant rustig zijn of haar gang te laten gaan in de showroom. „Ik weet niet of dat nou zakelijk eigenlijk het allerslimst is om te doen”, lacht de verkoper.

Vacatures

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu