Nog eens duizenden banen weg bij Qantas

Nog eens duizenden banen weg bij Qantas ANP

Qantas schrapt nog eens 2500 banen, door zijn grondafhandelingsactiviteiten in het land uit te besteden om daarmee kosten te besparen. Net als andere luchtvaartondernemingen is de Australische luchtvaartmaatschappij hard geraakt door de coronacrisis.

Eind juni kondigde Qantas al aan 6000 medewerkers te ontslaan. Door het uitbesteden van de banen van bagageafhandelaars, vliegtuigreinigers en buschauffeurs zal het personeelsbestand nog verder afnemen tot in totaal iets meer dan 20.000 medewerkers. Het merendeel van het grondpersoneel, werkzaam in bijvoorbeeld Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Canberra, zit overigens al maanden thuis omdat er nauwelijks werk is vanwege de afgenomen vraag naar reizen. Zij ontvangen overheidssteun.

Qantas noemde de coronapandemie de grootste uitdaging waarmee de luchtvaartindustrie ooit mee te maken heeft gehad. Onduidelijk is wie de grondafhandelingswerkzaamheden voor Qantas nu gaat verrichten, de plannen worden namelijk nog concreter uitgewerkt. In Australië zijn de belangrijkste afhandelaars onder meer Swissport, Menzies Aviation en dnata.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu