Nikkei staakt opmars door viruszorgen

Nikkei staakt opmars door viruszorgen ANP

De Japanse aandelenbeurs is woensdag lager geëindigd. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de strengere maatregelen om het virus in te dammen zorgden voor terughoudendheid bij beleggers. Ook in de Japanse hoofdstad Tokio laait het virus weer op en wordt het alarmniveau waarschijnlijk opgeschroefd naar het hoogste niveau.

De graadmeters beleefden recent juist een sterke opmars, door het optimisme over coronavaccins van farmaceuten Pfizer en Moderna. De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk met een verlies van 1,1 procent op 25.728,14 punten. De Japanse hoofdindex is in november al meer dan 12 procent gestegen en sloot dinsdag op het hoogste niveau sinds 14 mei 1991.

De Japanse exportbedrijven stonden onder druk ondanks meevallende Japanse exportcijfers. De uitvoer van het land daalde in oktober met slechts 0,2 procent, na een daling van 4,9 procent een maand eerder. Economen hadden gerekend op een afname van 4,5 procent. Sterke autoverkopen aan China en de VS ondersteunden de export. Automakers als Toyota en Honda verloren echter tot bijna 4 procent door een waardestijging van de Japanse yen.

De andere belangrijke beurzen in de Aziatische regio gingen overwegend licht vooruit. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,2 procent. De Kospi in Seoul won 0,3 procent en in Sydney de Australische All Ordinaries steeg 0,5 procent.

Vacatures

Werkvoorbereider/ Projectleider

Beemster Electrical Solutions B.V.

Machinist in opleiding

Arriva

Lid Raad van Toezicht

Zonnehuisgroep Noord

Nieuws

Meest gelezen

menu