Nikkei maakt pas op de plaats na opmars

Nikkei maakt pas op de plaats na opmars ANP

De Japanse aandelenbeurs maakte woensdag een pas op de plaats. Beleggers namen wat gas terug na de recente opmars waarbij alle door de coronacrisis veroorzaakte koersverliezen werden weggewerkt. De nieuwe recordstanden van S&P 500 en techbeurs Nasdaq op Wall Street boden daarbij enige steun aan de handel. Ook elders in de Aziatische regio lieten de beurzen overwegend verliezen zien.

De Nikkei in Tokio ging een fractie lager de dag uit op 23.290,86 punten. De Japanse luchtvaartmaatschappijen werden van de hand gedaan na de forse koerswinsten een dag eerder. ANA Holdings daalde 0,8 procent en Japan Airlines verloor 0,5 procent. Telecombedrijf en techinvesteerder SoftBank, een zwaargewicht in de Japanse hoofdindex, toonde daarentegen herstel en klom ruim 3 procent na de recente koersdaling van het aandeel.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,1 procent in de min. Alibaba dikte 3,6 procent aan in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat Ant Group, de financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba, een aanvraag heeft ingediend voor een beursgang in Hongkong en Shanghai.

De hoofdindex in Shanghai daalde 1 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney verloor 0,8 procent. De Kospi in Seoul klom een fractie. Zuid-Korea kampt momenteel met een nieuwe besmettingspiek van het coronavirus. In Nieuw-Zeeland werd de aandelenhandel opnieuw onderbroken vanwege een mogelijke nieuwe cyberaanval op de beurs.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu