Movacolor bouwt drie keer zo groot pand in Sneek

Impressie van het nieuwe pand van Movacolor in Sneek langs de A7. FOTO MOVACOLOR.NL

Movacolor bouwt in Sneek een nieuw onderkomen langs de A7 richting Bolsward. Het pand wordt drie keer zo groot als de huidige vestiging.

De Snekers zijn ontwikkelaar en producent van doseersystemen voor de kunststofverwerkende industrie. Flessen van Spa krijgen er bijvoorbeeld hun karakteristieke blauwe kleur door. In Sneek worden de machines ontworpen en in elkaar gezet. De productie van de onderdelen wordt uitbesteed aan bedrijven in de regio.

Het bedrijf is nu nog gevestigd aan de Koperslagersstraat en verhuist naar de Wolkammerstraat. De verhuizing is nodig omdat het bedrijf, nu nog met dertig werknemers, flink groeit.

Het nieuwe pand wordt 100 procent duurzaam gebouwd en voorzien van zonnepanelen, topkoeling in het hele gebouw, vloerverwarming en warmtepompen. Ook komen er laadstations voor elektrische auto’s.

,,Naast het feit dat ik enorm blij en trots ben met onze nieuwbouw, ben ik ervan overtuigd dat dit ons verder helpt in het nóg meer op de kaart zetten van dit mooie en innovatieve bedrijf'', aldus algemeen directeur Gerhard Dersjant.

Naar verwachting gaat het bedrijf in het derde kwartaal van 2018 over naar de nieuwe locatie.

Nieuws

menu