Minister Van der Wal niet onder indruk Friese aanpak stikstof; provincie heeft zich gewoon aan de wet te houden

Friesland mag dan vasthouden aan een eigen aanpak van de stikstofcrisis, als het kabinet de wet verandert, heeft ook de provincie zich daaraan te houden.

Stikstofminister Christianne van der Wal luistert naar een uitleg van boswachter Dennis Benedictus over natuurgebied Van Oordt;s Mersken bij Nij Beets.

Stikstofminister Christianne van der Wal luistert naar een uitleg van boswachter Dennis Benedictus over natuurgebied Van Oordt;s Mersken bij Nij Beets. Foto: Jilmer Postma

Zo reageert stikstofminister Christianne Van der Wal (VVD) deze maandagmiddag, tijdens een werkbezoek aan natuurgebied Van Oordt’s Mersken bij Nij Beets, op de opstelling van de provincie Fryslân. Friese provinciebestuurders betogen keer op keer dat alleen in de Zuidoosthoek sprake moet zijn van een halvering van de stikstofuitstoot, dat in de rest van de provincie een krimp van 25 procent afdoende is én dat deze doelen in 2035 gehaald moeten worden. Het kabinet stuurt echter aan op 2030 en ,,als dat een feit is door een wetsaanpassing, zal ook Fryslân daarin mee moeten”, aldus Van der Wal heel stellig.

Van der Wal benadrukt belang 2030 voor halen stikstofdoelen

Vacatures

Financieel Manager

De Zwarte Hond

Lid Raad van Toezicht

Zonnehuisgroep Noord

Assemblage- / Productiemedewerkers (m/v) (ook vakantiekrachten)

Mark B.V.

Nieuws

menu