Minder nieuwe abonnees voor Netflix

Minder nieuwe abonnees voor Netflix ANP

In het derde kwartaal heeft videostreamingdienst Netflix 2,2 miljoen nieuwe abonnees getrokken. Dat waren er aanzienlijk minder dan de eerste twee periodes toen door het coronavirus veel mensen hun heil zochten bij de dienst toen andere vormen van entertainment zoals bioscopen, concerten en theaters wegvielen. Netflix had al gewaarschuwd dat de grote toestroom niet aan kon blijven houden.

Desondanks werden in de eerste negen maanden van dit jaar al meer mensen abonnee van Netflix dan heel vorig jaar: 28,1 miljoen tegen 27,8 miljoen. Het totaal aantal betaalde abonnementen bij Netflix lag 23,3 procent hoger dan een jaar eerder.

De omzet was ruim 22 procent hoger dan een jaar eerder op 6,4 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 790 miljoen dollar.

Meer producties

Voor het lopende kwartaal voorspelt Netflix dat er 6 miljoen nieuwe abonnees bijkomen. Het bedrijf verwacht dat de toename van de klanten volgend jaar weer een normale groei laat zien, mits de wereld weer hersteld is van de coronapandemie.

De afgelopen maanden heeft Netflix weer meer producties kunnen opnemen. Onder meer de nieuwe seizoenen van Stranger Things en The Witcher worden weer gedraaid. Afgelopen kwartaal waren films als The Old Guard met Charlize Theron en Enola Holmes met Millie Bobby Brown als het zusje van speurneus Sherlock Holmes populair.

Vacatures

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu