Melkmachinebedrijf in Drachten maakt doorstart

Melkwinningsapparatuur en stalinrichting van Melkmachine Centrum Noord. FOTO MCN

Het failliete Melkmachine Centrum Noord (MCN) in Drachten is overgenomen door GEA Farm Technologies.

Het Drachtster bedrijf was een van de grootste dealers van de Duitse fabrikant van melkwinningsapparatuur, mestschuiven en andere stalinrichtingsproducten. Ongeveer 550 melkveebedrijven in Noord-Nederland waren klant bij MCN voor onderhoud-, service- en storingsdiensten.

De overgenomen activiteiten brengt GEA onder bij dealerbedrijf Beltman Farm Technologies in Hoogeveen. Bij MCN werkten 26 mensen. Het streven is om zoveel mogelijk medewerkers een nieuw dienstverband aan te bieden, verklaart Marinus Slootweg van GEA. ,,Dat geldt sowieso voor de monteurs. Voor de magazijnmedewerkers wordt dat iets lastiger. We gaan van twee naar één magazijn, dus zal er sprake zijn van enige overlap.”

Ook de voormalige eigenaren Wytze Terpstra en Erik Huurman, die het faillissement begin deze maand aanvroegen, gaan niet mee over. Ze zijn nog wel eigenaar van het MCN-bedrijfspand op industrieterrein De Haven in Drachten.

MCN, dertig jaar geleden in Joure opgericht als Melkmachine Centrum Friesland, leed al een paar jaar verlies. Oorzaken waren een aantal teleurstellend verlopen stalinrichtingsprojecten en een tekort aan monteurs die in de weekeinden storingsdiensten konden draaien. ,,Dit technische personeel is schaars, waardoor ze dure huurkrachten moesten inschakelen”, zegt curator Maarten Hemmes.

GEA was volgens hem veruit de grootste schuldeiser met een vordering van 1,3 miljoen euro. Een andere dealer van GEA in Friesland is Henk de Boer Melktechniek in Jellum. Royal De Boer Stalinrichtingen op de Hemrik in Leeuwarden maakt onderdeel uit van het Duitse concern.

De beursgenoteerde GEA Group realiseerde vorig jaar een omzet van 4,8 miljard euro en een winst van ruim 200 miljoen euro.

Vacatures

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Nieuws

menu