Meer gegadigden voor failliet Dalstra Reizen in Surhuisterveen

Drie bedrijven in de touringcarbranche hebben ook belangstelling voor een overname van het failliete Dalstra Reizen in Surhuisterveen.

Drie bedrijven in de touringcarbranche hebben ook belangstelling voor een overname van het failliete Dalstra Reizen in Surhuisterveen. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Bij waarnemend curator Ide Jan Woltman hebben zich nog drie gegadigden gemeld voor een overname van het failliete Dalstra Reizen in Surhuisterveen.

De gesprekken vinden volgende week plaats. De belangstellenden zijn alle drie actief in de touringcarbranche, is het enige dat Woltman kwijt wil.

Kort na het faillissement op dinsdag, werd bekend dat ook de voormalige eigenaren Dalstra in zijn voor een overname. Ze mikken op een doorstart in afgeslankte vorm.

Dalstra Reizen, waar 49 mensen werkten, ging bankroet met een schuldenlast van 1,2 miljoen euro. Doorgaan op de oude voet, zagen het bedrijf niet zitten: ,,De steunmaatregelen van de overheid zijn niet voldoende om het hoofd boven water te houden en mensen zullen nog geruime tijd weinig vertrouwen hebben in het reizen per touringcar”, zo gaven de Dalstra’s als motivatie.