MediaMarkt en Saturn gaan duizenden banen schrappen

MediaMarkt en Saturn gaan duizenden banen schrappen

MediaMarkt en Saturn gaan duizenden banen schrappen ANP

MediaMarkt en zusterketen Saturn gaan flink bezuinigen. Het Duitse moederbedrijf Ceconomy werkt aan een reorganisatie waarbij mogelijk tot 3500 van de meer dan 47.000 banen worden geschrapt. Ook worden verlieslatende filialen mogelijk gesloten. Daarmee reageert Ceconomy naar eigen zeggen op de afname van het aantal klanten als gevolg van de corona-uitbraak.

Waarschijnlijk staan er vooral banen buiten Duitsland op de tocht. In hoeverre dit ook banen in Nederland betreft, is uit de verklaring van Ceconomy niet op te maken. Volgens het bedrijf is er over het aantal banen dat geschrapt wordt ook nog geen definitief besluit genomen. In Nederland werken er ongeveer 4500 mensen bij MediaMarkt.

Door de toenemende concurrentie van webwinkels als Amazon ging het voor de coronacrisis al niet zo best met Ceconomy. De virusuitbraak heeft de situatie van het winkelconcern alleen maar doen verslechteren. Overheidsmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus dwongen het concern in maart de winkels in veel Europese landen te sluiten, waardoor er veel minder geld binnenkwam. De laatste maanden trekken de verkopen wel weer aan, maar dat voorkomt niet dat de elektronicaverkoper stevig moet ingrijpen.