Medewerkers en bonden organiseren toch acties bij Biddle nu baangaranties uitblijven

Bij Biddle in Kootstertille produceren ze klimaatbeheersingsapparatuur. Foto: Jilmer Postma

Er komen mogelijk toch acties bij ventilatiesysteembouwer Biddle in Kootstertille. Het Britse moederbedrijf Carver Group weigert harde garanties te geven over het uitblijven van nieuwe ontslagen.

Eerder zag het moederbedrijf af van het ontslaan van zeventien mensen, onder druk van de vakbonden. Nu wil het bedrijf niet zwart-op-wit de garantie geven over het behoud van banen in de toekomst, dus ondernemen de vakbonden opnieuw actie.

Volgens de Britse directie was het ontslaan van de zeventien mensen noodzakelijk om een aantal besparingen door te voeren. FNV en CNV konden niet controleren of die ontslagen nodig waren, omdat het bedrijf geen inzicht in de cijfers wilde geven.

Daarnaast wilden de bonden garanties over het behoud van banen in de toekomst. Linda Slagter, bestuurder CNV Vakmensen: „Die garanties zijn vorige week mondeling aan de OR van Biddle gegeven, maar toen we vroegen die zwart op wit te zetten, kwam de directie er weer op terug. Dat geeft natuurlijk geen vertrouwen en daardoor neemt de onrust onder het personeel toe.”

Tijdens de pauze wilden de bonden dinsdag overleggen met medewerkers, maar dit werd door Biddle verboden. De medewerkers bereiden nu samen met de bonden acties voor. Ze eisen een goed sociaal plan voor mensen die in de toekomst worden ontslagen.

Vacatures

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Nieuws

menu