Luister naar podcast Boven het Maaiveld over hoe Yobbers en AppMachine internationaal succes boeken

Boven het Maaiveld.

Internationaal succes. Elke start-up droomt ervan. Slechts enkele is het gegeven. Hoe bouw je je bedrijf uit van lokale naar internationale speler? En in welk tempo doe je dat?

In deze aflevering van Boven het Maaiveld spreekt Marijke Roskam met twee ondernemers die het lukte internationaal door te breken: Fred van Gelderen van AppMachine en Casper Lemmen van Yobbers.

Mensen die op zoek zijn naar een baan in het buitenland kunnen deze via het platform van Yobbers (voorheen Grenzelooswerk) vinden. Bij de start bemiddelden Lemmen en zijn team enkel nog Nederlandse werkzoekenden maar ondertussen helpen ze ook Duitsers en Fransen. AppMachine begon klein in Heerenveen en zit nu met een groot team in de Achmeatoren in Leeuwarden. Ze bieden klanten wereldwijd de mogelijkheid om zelf een app te bouwen. In 2016 werden ze overgenomen door de Amerikaanse softwaregigant Endurance.

Boven het Maaiveld is een podcast over de drive van innovatieve bedrijven en startup-ondernemers in Friesland. Gemaakt door de Leeuwarder Courant in samenwerking met Founded in Friesland en Ynbusiness en gepresenteerd door Marijke Roskam.

Nieuws

menu