Lichte daling van aantal WW-uitkeringen in Friesland, verschil met vorig jaar slinkt

FOTO ANP

Het aantal WW-uitkeringen is in oktober in Friesland nagenoeg gelijk gebleven aan de maand ervoor. Na een flinke toename vanwege de coronacrisis, daalt de WW al een aantal maanden.

Eind oktober telde Friesland 10.216 uitkeringen, dat is 3 procent van de Friese beroepsbevolking. Het aantal uitkeringen daalde licht, met 54 uitkeringen, ten opzichte van september.

Vooral administratief personeel en verkopers konden weer aan het werk en gingen uit de WW in oktober, vanuit de horeca en catering nam de WW juist toe. Na het horecaseizoen is het gebruikelijk dat het aantal WW-uitkeringen stijgt, stipt het UWV aan.

Vergeleken met een jaar geleden telt Friesland meer WW-uitkeringen. Dit komt door de stijging van de WW in de eerste maanden na de corona-uitbraak. Eind oktober 2020 telde Friesland 1084 meer WW-uitkeringen dan in oktober 2019. Wel wordt het verschil in het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar kleiner.

Ook in de rest van Nederland bleef het aantal WW-uitkeringen vrijwel gelijk aan de vorige maand. Eind oktober telde Nederland 278.275 WW-uitkeringen, dat is 3 procent van de beroepsbevolking.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie