Leeuwarder vleesgroothandel De Klasse trekt in bij Vlees van Wolvega

Vleesgroothandel De Klasse vertrekt na ruim vijftig jaar uit de Leeuwarder Oranjewijk. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Vleesgroothandel De Klasse vertrekt uit Leeuwarden. Het bedrijf fuseert met branchegenoot Vlees van Wolvega.

,,Het kwam allemaal mooi samen nu’’, zegt Piet van der Wal. Vader Bôte richtte De Klasse in 1959 op. Acht jaar later nam het Leeuwarder familiebedrijf zijn intrek in een voormalige meubelfabriek in de Gysbert Japicxstraat. Die plek, midden in een vooroorlogse woonwijk, bleek niet altijd even ideaal.

,,Straks zullen de omwonenden ons nog missen’’, grapt Van der Wal, die al sinds 1975 in het bedrijf actief is. Per 30 november verkast De Klasse met vijf medewerkers naar Wolvega, om in te trekken bij een branchegenoot. Vlees van Wolvega is sinds 1970 actief. Het bedrijf levert van oudsher grote partijen vlees aan marktpartijen. Dat zijn toeleveranciers van de horeca, supermarkten en ambachtelijke slagers.

‘Een flinke plus’

De vleesmarkt is volop in beweging, stelt Roelof Koning van Vlees van Wolvega. ,,We draaien dit jaar een flinke plus, maar door de corona leek dat heel even te stagneren.’’ De horecabranche laat het noodgedwongen helemaal afweten. ,,Maar je ziet wel dat mensen veel meer inkopen bij de supermarkten en de slagerijen’’, zegt Koning.

Dat betekent wel dat de werkdruk van de vijftien medewerkers bij Vlees van Wolvega is gestegen. ,,De bulk is er nu niet meer’’, legt de directeur uit. ,,We moeten kleinere porties maken. Dat betekent per kilo meer handelingen.’’

Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wat er met het bedrijfspand in de Gysbert Japicxstraat gebeurt. Mogelijk komen er appartementen in het in 1906 gebouwde complex.

Vacatures

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Receptioniste/Administratief Medewerker

Van Dijk De Jongh Notarissen

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu