Leeuwarder fabriek naar de beurs voor elektrische driewieler Carver

Technisch directeur Chris van den Brink in een Carver. FOTO CARVER

Het Leeuwarder Carver gaat zijn werkzaamheden aan de elektrische, overkapte scooter in Azië opschroeven. Met obligaties wil het bedrijf daarvoor 2 miljoen euro op te halen.

Het bedrijf geeft op de NPEX-effectenbeurs een vijfjarige obligatielening uit, tegen een jaarlijkse rente van 8 procent. Het kapitaal dat Carver zo wil ophalen, wordt aangewend voor het opvoeren van de productie. Het frame van de smalle driewielers wordt in China gemaakt en in Leeuwarden geassembleerd.

Overeenkomst

Recent sloot Carver een licentieovereenkomst met het Zuid-Koreaanse bedrijf iEV. Deze firma gaat vrijwel de gehele productie van de Carvers overnemen en zal de scooter in Zuid-Korea gaan verkopen. ,,De Coronacrisis in Azië lijkt af te nemen, waardoor alle onderdelen van de Carver weer geleverd worden’’, verwacht directeur Anton Rosier van Carver.

,,Nu de crisis met name Europa teistert, worden voorbereidingen getroffen om ook de totale assemblage in Korea en in China te laten verzorgen door de partners van Carver. Door complete voertuigen te verschepen naar Nederland.''

Geplande leveringen

Zelfs als de fabriek in Leeuwarden moet sluiten, denkt Rosier de geplande leveringen te kunne nakomen. Fietsproducent de Accell Group in Heerenveen is aandeelhouder van Carver. De NOM en de Friese Ontwikkelings Maatschappij hebben 3 miljoen euro in de scootproducent zitten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie