Leeuwarder fabriek bakt weer brood

Brood. FOTO PIXABAY

Bakkerij Borgesius heeft zijn productie deze week probleemloos hervat. Het bedrijf lag stil naar aanleiding van coronabesmettingen.

Het bakken van broden bij Borgesius in Leeuwarden is deze week weer opgestart. De productielijnen in de Leeuwarder bakkerij (150 werknemers) lagen een week stil nadat zeker tien werknemers met corona besmet bleken te zijn. Zij gingen in quarantaine en de rest van het personeel werd getest.

De productie werd verplaatst naar de broodfabrieken van Borgesius in Sappemeer en Aalsmeer. ,,In Leeuwarden is alles weer onder controle’’, verklaart financieel directeur Joost Rekker. ,,We zijn gewend om flexibel te opereren. Bij storingen kunnen we op andere locaties de productie snel hervatten.’’ De sluiting noemt hij niettemin ingrijpend. ,,Maar het is belangrijk dat mensen veilig kunnen werken.’’ De groothandelsbakker neemt geen extra voorzorgsmaatregelen. Alle werknemers in de ploegen droegen al mondkapjes, werden getemperatuurd en hielden anderhalve meter afstand van elkaar.

Nieuws

menu