Koudumer laat ABN AMRO nederlaag lijden

ABN AMRO ANP

ABN AMRO heeft bij klachteninstituut Kifid een nederlaag geleden in een zaak over te veel betaalde rentes door klanten die daarvoor een vergoeding moeten krijgen.

Dat kost de bank nog eens 170 miljoen euro, schat Koudumer Robert Goedhart van Claimorganisatie Geldbelangen. In de kwestie gaat het om klanten die een doorlopende lening hadden met een variabele rente. ABN AMRO volgde, net als andere banken zoals ING en Rabobank, met zijn rentes niet genoeg de marktrente. Kifid oordeelde eerder al dat klanten dat wel mochten verwachten, tenzij de bank nadrukkelijk anders had vermeld. De vergoeding kan zomaar honderden euro’s per klant betekenen.

„Het was echt belachelijk dat banken als ABN Amro en ING, daarbij gesteund door de Consumentenbond, het heel normaal vonden dat als een klant in maart 2009 20 euro te veel betaald had hij nu alleen die 20 euro terug zou krijgen”, zegt Goedhart. Zijn claimstichting heeft in hoger beroep nu gelijk gekregen. ABN AMRO had tot nu toe 340 miljoen euro opzijgezet voor de compensatieregeling.

Nieuws

menu