Kabinet scherpt regels STAP-budget aan om misbruik tegen te gaan

Het kabinet scherpt de regels aan voor het scholingsbudget STAP, onder meer om misbruik en oneigenlijk gebruik moeilijker te maken. Dat meldt minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan de Tweede Kamer.

Het STAP-budget - de regeling wordt uitgevoerd door UWV in Leeuwarden - is bedoeld om mensen de kans te geven een opleiding te volgen waarmee zij hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Tot dusver hebben ruim 200.000 mensen er gebruik van gemaakt, met een „goede spreiding” wat betreft leeftijd, opleidingsniveau en contractvorm. Het doel was een brede groep te bereiken en dat is hiermee gehaald, aldus Van Gennip.

,,Het is mooi om te zien dat het STAP-budget grote populariteit geniet’’, aldus de bewindsvrouw. ,,Het laat zien dat veel mensen druk bezig zijn met hun persoonlijke professionele ontwikkeling. En dat is belangrijk op een arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is.’’

Maar Van Gennip constateert ook dat er verbeterpunten zijn. De regeling werd eerder al tussentijds aangescherpt toen bleek dat er ,,snoepreisjes’’ en cursussen mee gefinancierd werden die helemaal niet arbeidsmarktgericht waren.

Vacatures

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Data analisten

Mediahuis Noord

Nieuws

menu