KLM: zaterdag meer duidelijkheid over loonoffers

KLM: zaterdag meer duidelijkheid over loonoffers ANP

KLM maakt zaterdagmiddag aan het kabinet bekend of vakbonden instemmen met een langere periode van loonoffers. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten na crisisberaad met de bonden. Eerder op vrijdag keurde minister van Financiën Wopke Hoekstra de eerdere afspraken over loonmatiging af, omdat hij de looptijd te kort vindt.

Afspraken tussen KLM en vakbonden over de versobering van de looneisen lopen maar anderhalf tot twee jaar. Hoekstra vindt dat er bespaard moet worden op loon zolang de steun aan KLM loopt, namelijk tot 2025.

Vakbonden is nu gevraagd om te garanderen dat ze zich ook na de looptijd van hun afspraken met KLM houden aan offers in de arbeidsvoorwaarden. KLM wil uiterlijk zaterdagmiddag horen of bonden bereid zijn zo'n garantie te geven. Om 12.00 uur maakt de luchtvaartmaatschappij de resultaten bekend aan het ministerie van Financiën.

Goedkeuring uit Den Haag is nodig voor KLM voor het ontvangen van 3,4 miljard euro aan noodsteun. Zonder die financiële hulp voor de coronacrisis dreigt KLM om te vallen.

Vacatures

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Nieuws

menu