Jumbo Kooistra uit Bolsward gaat de Afsluitdijk over en opent vestiging in Noord-Holland

De Jumbo van Kooistra in Wommels. Foto: Niels de vries

Jumbo Kooistra in Bolsward slaat zijn vleugels uit naar Noord-Holland. De Friese franchiser opent een supermarkt in Schagen.

De winkel in de kop van Noord-Holland wordt de tiende Jumbo-supermarkt van ondernemer Erik Kooistra. Het is de tweede buiten Friesland. Kooistra is ook actief in Marknesse in de Noordoostpolder.

De supermarktondernemer begon in 2003 met Jumbo in Bolsward, de eerste supermarkt van deze Brabantse keten in Noord-Nederland. Nadien volgden vestigingen in Makkum, Wommels, Leeuwarden, Heerenveen (2) en Sneek (2).

Kansen in Noord-Holland

Kooistra ziet volop kansen voor een vergelijkbare groei in Noord-Holland. ,,Ik ga niet voor een winkel de Afsluitdijk over. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ons lukt. Noord-Holland is voor Jumbo nog een redelijk blinde vlek.”

Hij herinnert zich nog goed de start in Bolsward. ,,Toen kwamen klanten van heinde en ver. Zo’n ontwikkeling voorzie ik ook in Noord-Holland.”

'Ze kregen het er niet aan de praat. Ik ben zo eigenwijs om te beweren dat het ons wel gaat lukken.'

Kooistra neemt in Schagen zijn intrek in een pand waar nu nog een DekaMarkt is gevestigd. De Noord-Hollandse supermarktketen sluit de vestiging vanwege teleurstellende resultaten. Kooistra: ,,Ze kregen het er niet aan de praat. Ik ben zo eigenwijs om te beweren dat het ons wel gaat lukken.”

Kooistra hoopt de winkel in Schagen begin november te openen. De komende maanden benut hij onder meer om personeel te werven. ,,Winkelen in een Jumbo moet ook een uitje zijn. Daarom zoek ik vooral mensen die gevoel hebben voor dienstverlening en gastvrijheid”, zo verklaart Kooistra in het Noordhollands Dagblad .

Nieuws

menu