Waarom Titus Vogt stopt als eigenaar van de Jumbo in Dokkum

FOTO ANP

Titus Vogt (59) stopt na zeventien jaar als eigenaar van de Jumbo-supermarkt in Dokkum. De winkel is verkocht aan Erik Kooistra.

De ondernemer uit Bolsward heeft al elf Jumbo-vestigingen en krijgt er nu weer eentje bij. Kooistra laat weten het filiaal aan de Hantumerweg in Dokkum te willen verbouwen en vergroten. Dat moet komend jaar gebeuren.

Deze miljoeneninvestering wilde Vogt niet meer op zich nemen. ,,Dan zou ik nog tien jaar door moeten en dan ben ik zeventig, dan doe ik het bedrijf tekort’’, aldus de ondernemer. ,,Het was voor mij een rationele beslissing om te stoppen, daar ben ik ook al 1,5 jaar mee bezig. Je kunt als ondernemer natuurlijk ook niet zomaar stoppen en bent verantwoordelijk voor heel veel mensen. Het was prachtig om te doen, we hebben ook echt een trouw klantenbestand.’’

Vogt spreekt van een verstandig besluit om de winkel over te dragen, ook omdat hij straks − de winkel wordt op 23 januari overgedragen aan Jumbo Kooistra − meer tijd heeft voor zijn familie en zich kan bezighouden met een door hem opgerichte stichting voor alzheimer. ,,Ik wil ook voorkomen dat ze zeggen: daar heb je die ouwe zak weer. Ik ga nu andere dingen doen.’’

De verbouwing van de winkel gaat volgend jaar plaatsvinden. De hele winkel gaat op de schop en wordt vernieuwd. Vogt: ,,De zaak is nu meer dan tien jaar oud en moet meegaan met de moderne eisen van deze tijd.’’ Alle medewerkers van de Dokkumer Jumbo gaan over naar Kooistra.

Vacatures

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Accountmanager Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu