JDE Peet's gaat productie aluminium koffiecapsules flink verhogen

JDE Peet's gaat productie aluminium koffiecapsules flink verhogen ANP

JDE Peet's gaat de productie van aluminium koffiecapsules fors verhogen omdat de vraag sterk toeneemt, ook door de coronacrisis. Daarmee gaat het moederbedrijf van Douwe Egberts ook sterker de concurrentie aan met het Zwitserse Nestlé, dat nu koploper is bij koffiecapsules met zijn merk Nespresso.

JDE Peet's trekt 110 miljoen euro uit om de productiecapaciteit met 60 procent uit te breiden in de komende anderhalf jaar. Er wordt begonnen met nieuwe productielijnen in de fabriek in het Franse Andrézieux. Daar worden sinds 2016 aluminium koffiecapsules gemaakt en onlangs werd het 10 miljardste exemplaar geproduceerd. JDE Peet's maakt meer dan vierhonderd soorten koffie in Andrézieux.

JDE Peet's zou nu ongeveer 13 procent hebben van de zogenoemde Single Serve-koffiemarkt. Die markt heeft volgens kenners momenteel een waarde van 17 miljard euro en groeit naar verwachting naar 23 miljard euro in 2024. "Door deze nieuwe strategische investering wordt verzekerd dat JDE Peet's goed is gepositioneerd in de markt nu deze categorie blijft groeien", aldus topman Fabien Simon van het beursgenoteerde koffie- en theebedrijf.

Vacatures

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu