Invallen bij moederbedrijf Pearle om conflict rond overname

Invallen bij moederbedrijf Pearle om conflict rond overname ANP

Brillenconcern EssilorLuxottica heeft bij GrandVision invallen laten uitvoeren om informatie over de bedrijfsvoering te bemachtigen. Dat bevestigt het moederbedrijf van ketens als Pearle en Eye Wish na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

EssilorLuxottica, eigenaar van brillenmerken als Oakley en Ray-Ban, wil GrandVision overnemen maar heeft sinds kort een hoogoplopend conflict over die deal. Het Frans-Italiaanse bedrijf wil het fijne weten van de manier waarop zijn overnameprooi is omgesprongen met de coronacrisis, maar stelt dat GrandVision geen openheid van zaken geeft. De onderneming spande onlangs een rechtszaak aan tegen GrandVision om die informatie los te krijgen.

Mogelijk relevante informatie stond op servers van GrandVision. Van die gegevens is nu een back-up gemaakt die in handen is van een onafhankelijke derde partij. Hetzelfde gebeurde bij investeerder HAL, dat een meerderheidsbelang heeft in GrandVision en die aandelen aan EssilorLuxottica zal verkopen.

GrandVision en HAL zijn het pertinent oneens met de beschuldigingen van EssilorLuxottica. Ze stellen alle afspraken over de verkoop na te zijn gekomen.

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu