Instagram voert beperking in om Amerikaanse verkiezingen

Instagram voert beperking in om Amerikaanse verkiezingen ANP

Ook Instagram neemt maatregelen om de verspreiding van misinformatie rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen te voorkomen. Het socialemediaplatform, dat eigendom is van Facebook, haalt het tabblad 'Recent' tijdelijk weg voor Amerikaanse gebruikers.

"We doen dit om de realtime verspreiding van mogelijk schadelijke inhoud die rond de verkiezingen zou kunnen opduiken te verminderen", stelde Instagram in een verklaring over de maatregel.

Onder 'Recent' staan posts met eenzelfde hashtag chronologisch gerangschikt en worden bepaalde berichten automatisch uitgelicht. Deskundigen waarschuwden eerder dat misinformatie zich op die manier snel kan verspreiden op Instagram.

Sociale mediabedrijven staan onder toenemende druk maatregelen te nemen om misleidende informatie en opruiende berichten rond de verkiezingen de kop in te drukken. Zo liet Twitter eerder deze maand weten tweets te verwijderen waarin mensen worden opgeroepen zich te mengen in het Amerikaanse verkiezingsproces, onder meer door middel van geweld. Facebook stelde onlangs 2,2 miljoen advertenties en 120.000 berichten te hebben geweigerd omdat die tot doel zouden hebben gehad de verkiezingsopkomst te beperken.

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu