Dit is het nieuwe loonbod van ING voor de medewerkers. Vakbonden en bankpersoneel zijn erdoor overvallen: 'Dat is heel slim van de directie'

Op de dag dat ING-personeel op veel plekken in het land het werk neerlegde, kwam de bank met een nieuw cao-voorstel. Dat werd niet met open armen ontvangen.

Vele medewerkers van ING lieten in november in Leeuwarden zien niet blij te zijn met hun werkgever.

Vele medewerkers van ING lieten in november in Leeuwarden zien niet blij te zijn met hun werkgever. Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Al sinds september is ING met de vakbonden FNV, CNV en De Unie in gesprek over een nieuwe cao. De onderhandelingen zijn in januari opgeschort omdat de partijen er niet uit kwamen.

ING kreeg in de vele persberichten van de bonden de wind van voren, werd ‘ stuitend arrogant ’ genoemd en volgens de bonden werd er niet geluisterd naar de onvrede onder het personeel. De bank geeft nu aan veel gesproken te hebben met medewerkers en ‘vooral goed naar hen geluisterd’ te hebben.

De conclusie was helder: mensen voelden zich niet gewaardeerd door het eerdere bod van ING, dat neerkwam op 3 procent dit jaar en 4 procent in 2024.