In de kramp van privacy: hoe het werk van juristen verandert door Facebook en Google. Mart Dijkstra uit Sneek weet er - als een van de weinigen - alles van

Techreuzen als Facebook, Google en Apple verzamelen griezelig veel details over hun gebruikers. Advocaat Mart Dijkstra dook in het privacyrecht en studeerde cum laude af.

Advocaat Mart Dijkstra is cum laude afgestudeerd op privacyrecht, een specialisme dat in het Noorden nog weinig voorkomt.

Advocaat Mart Dijkstra is cum laude afgestudeerd op privacyrecht, een specialisme dat in het Noorden nog weinig voorkomt. Foto: Niels de Vries

In advocatenland is het nog een niche. Wie het register van de Orde van Advocaten er op naslaat, leest dat slechts 209 van de ruim 18.000 advocaten in Nederland zich hebben gespecialiseerd in het privacyrecht.

In het noorden zijn die specialisten nog dunner gezaaid. Daar zitten er slechts vijf: twee in Leeuwarden en drie in Groningen. Dat advocatenregister is duidelijk niet geactualiseerd, want het recent verworven specialisme van Sneker Mart Dijkstra staat nog onvermeld.

Terwijl de advocaat van Dommerholt Advocaten in Heerenveen begin december toch werkelijk cum laude afstudeerde op de complexe regels, wetten en achtergronden van de privacybescherming.

Extra miljoenen

Vacatures

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Nieuws

menu